Зима још показује зубе, највиша дневна температура до 11 степени

Општина Књажевац

У Србији претежно облачно, местимично са кишом, на планинама са снегом уз повећање висине снежног покривача. Снег се ујутро и преподне очекује понегде и у нижим пределима западне, централне и јужне Србије. Ветар умерен и јак, северозападни. Најнижа температура од 1 до 5, а највиша од 6 до 11 степени.

У Зајечару углавном облачно, слаба киша у јутарњим часовима. Умерен до јак ветар, западни и северозападни. Минимална температура 5, максимална дневна око 11 степени. Сутра местимично облачно са сунчаним интервалима. Најнижа температура 4, највиша до 12 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Релативно повољна биометеоролошка ситуација иако су код појединих хронично оболелих могуће уобичајене тегобе.

Опрез се саветује особама са срчаним тегобама.

Метеоропатске реакције су могуће у виду реуматских болова и нерасположења.

Повећана концентрација се препоручује учесницима у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују мокри коловози и слабија видљивост због најављене кише, док се на планинама предвиђа снег.

АМСС упозорава возаче да прилагоде вожњу условима на путу, наводи се у саопштењу.

У Тимочкој Крајини путеви су углавном влажни. На превоју Честбродица има магле и видљивост је смањена до 50 метара, а преко превоја Тресибаба од 50 до 100 метара. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на аутопутевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције, нема задржавања на граничним прелазима на путничким терминалима, а на теретним терминалима на прелазима Батровци и Шид на излазу из Србије теретна возила чекају по четири сата, а на Хоргошу око сат.