Зајечарац Саша Цветковић, репрезентативац Србије у спорту пауерлифтингу, освојио злато на Светском мастер првенству у Монголији

Зајечарац Саша Цветковић, репрезентативац Србије у спорту пауерлифтингу, освојио злато на Светском мастер првенству у Монголији

Зајечарац Саша Цветковић, репрезентативац Србије у спорту пауерлифтинг (powerlifting), освојио је злато на Светском мастер првенству у Уланбатору, главном граду Монголије.

Цветковић се у јакој конкуренцији врхунских такмичара на светски трон попео са подигнутих 745 кг у тоталу.

У категорији „М2 120+“ освојио је златну медаљу у чучњу са подигнутих 290 кг, бронзану медаљу у бенч пресу са подигнутих 155 кг, златну медаљу у мртвом дизању са подигнутих 300 кг и са збиром у тоталу 745 кг освојио златну медаљу и титулу светског првака у категорији „М2 120+“ килограма за 2024.

„Остварио сам циљ да се српска химна чује на Светском првенству у далекој Монголији. Освајањем светске титуле заокружио сам спортску каријеру уз вишегодишње титуле првака Европе и европских рекорда у својој категорији. Наравно државних рекорда у ‘М2 120’ и ‘М2 120+’. Овим такмичењем показао сам такмичарску зрелост, потврдио искуство у пауерлифтингу и схватио да има места напретку у резултатима. Пауерлифтинг савез Србије је постао препознатљив на Светским Мастер такмичењима по Сави, Милану, Влади, мојој маленкости и остављамо у аманет генерацијама које долазе да наставе наш пут. Живела Србија”, наводи Цветковић.

Ово је само наставак његове сјајне каријере, током које је више пута пута био шампион Балкана, Европе и света у својој категорији.

Цветковић је носилац спортског признања Републике Србије „Заслужни спортиста“.