ДруштвоВремеВедро и сунчано у фебруару, али хладно

Ведро и сунчано у фебруару, али хладно

Град Зајечар: Људи шетају

У Србији ујутру слаб мраз, понегде и краткотрајна магла, а током дана мало до умерено облачно са сунчаним интервалима. Ветар слаб и умерен, на планинама источне Србије повремено и јак, западни и северозападни. Најнижа температура -4 до 1, највиша од 5 до 10 степени.

У Зајечару сунчано и ведро. Минимална температура 0, максимална дневна око 9 степени. Дуваће умерен ветар, југозападног правца. Сутра променљиво облачно. Најнижа температура -2, највиша до 9 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Побољшање биометеоролошких прилика погодоваће већини хронично оболелелих и осетљих особа.

Опрез се саветује срчаним болесницима.

Метеоропатске реакције су могућ у блажој форми.

Опрезност се препоручује учесницима у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекује добра проходност путева и лакши услови за вожњу. Опрез је потребан и због клизавих коловоза и поледице нарочито на мостовима, надвожњацима и преко планинских превоја.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема тренутно задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавање: на Шиду и Келебији 120 минута; на Градини и Хоргошу 90 минута; на Батровцима 60 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,874ПратилацаЛајкуј
4,486ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб