Тимочка КрајинаЗајечарВече ауторске рок музике „АРМфест“ 30. септембра у Зајечару

Вече ауторске рок музике „АРМфест“ 30. септембра у Зајечару

Прес-конференција у зајечарском позоришту – „Вече ауторске рок музике”

У зајечарском позоришту одржана је конференција за медије, на којој је било речи о вечери ауторске рок музике „АРМфест“ које ће бити одржано у суботу 30. септембра 2023. на платоу Центра за културу у Котлујевцу, у Зајечару.

Вече ауторске рок музике „АРМфест“ почеће од 20:00 сати, а биће одржано у организацији Установе Народно позориште Тимочке Крајине-Центар за културу „Зоран Радмиловић“ и удружења „Небула“ из Зајечара, под покровитељством града Зајечара.

Директор зајечарског позоришта Владимир Ђуричић је рекао како смо се на Зајечарској Гитаријади суочили са поражавајућом чињеницом да ове године у такмичарском делу није наступио ниједан бенд из источне Србије:

„Из тог разлога, градоначелник Ничић и ја смо решили да тим младим људима понудимо још једну прилику и још једну сцену. Не само бендовима који изводе туђе песме, већ и рок бендовима који имају своју ауторску музику. Оно што нам је циљ јесте вече ауторске рок музике ‘АРМфест’, као и да свим бендовима из источне Србије понудимо да буду учесници овог Фестивала који ће неговати рок музику. Нова сцена је на самој обали Тимока коју ћемо прилагодити за рок вече, а у питању је тераса нашег клуба која се налази у Центру за културу у Котлујевцу“ казао је Ђуричић.

Ђуричић је нагласио да постоји могућност расписивања конкурса за најбољу ауторску рок композицију како би се мотивисали млади ауторе да пишу сопствене песме и нагласио како би волели да буде организован фестивал непосредно пре Гитаријаде, где би се бирали демо бендови из источне Србије за учешће на рок манифестацији.

Председник Управног одбора Удружења “Небула” Лазар Ристић је захвалио свим људима који су подржали њихов пројекат, пре свега зајечарском позоришту, Центру за културу и наравно медијима који су показали интересовање за њихову идеју. Такође и бендовима који су прихватили позив и узели учешће.

„Наш циљ остаје спајање уметника на територији Тимочке Крајине с циљем очувања културне рок сцене. Тридесетог септембра ћете моћи да чујете бендове из Зајечара, Неготина и један гостујући из Ниша који теже ка истом циљу, да се рок музика очува“ рекао је Ристић.

На вечери ауторске музике „АРМфест“ наступиће рок бендови: „Volvox“, „Наратор“, „Фонодром“, „Џезибел“, „Sickter и Ehrmantraut“.

На крају овог сусрета са новинарима, потписан је Протокол о сарадњи Установе Народно позориште Тимочке Крајине-Центар за културу „Зоран Радмиловић“ и Удружења „Небула“ из Зајечара.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб