Уручено 68 уговора за развој пољопривреде на територији града Бора

Додела уговора о субвенцијама за пољопривредне произвођаче у Бору

У сали Градске управе у Бору уручено је укупно 68 уговора за развој пољопривреде на територији града Бора.

Субвенцију је искористило 60 пољопривредних произвођача у области пчеларства и њих осам за куповину машина и опреме за пријем воћа и поврћа.

Додела уговора о субвенцијама за пољопривредне произвођаче у Бору

Са пољопривредним произвођачима састао се градоначелник Бора Александар Миликић и том приликом разговарао је о њиховим предлозима за даљи развој.

Број пољопривредних произвођача је у порасту, истакао је градоначелник Бора Александар Миликић.

Александар Миликић – градоначелник Бора

„Чули смо од наших пољопривредних произвођача шта је то добро што ми радимо и похвале за мере које радимо, али и предлоге и сугестије како да наредне године побољшамо развој пољопривреде на територији града Бора и ми ћемо одмах након Нове године имати састанак, конкретно са пчеларима да нам они дају предлог како да унапредимо развој пчеларства на нашој територији. Драго ми је и срећан сам када видим да ове области у пољопривреди напредују и када је из дана у дан, из године у годину све већи број произвођача, без обзира што смо ми рударски град и немамо историју везану за развој пољопривреде, али када имате енергију, напор и новац који одвајамо из буџета, а са друге стране жељу наших пољопривредника да се баве пољопривредм, добијете један овакав резултат да је све већи број пољопривредних произвођача“, рекао је Миликић.

Предраг Тодоровић из села Злот каже да без помоћи локалне самоуправе пчеларство не би опстало.

Предраг Тодоровић – пчелар из села Злот

„Тренутно имам 450 друштава али размишља о проширењу своје делатности. До сада сам искористио републичке субвенције, 800 динара по кошници и 160 хиљада динара које даје Град Бор. Мислим да млади пчелари треба више да се укључе, а ја ћу им пренети своје знање како би пчеларство опстало на овим просторима“, казао је Тодоровић.

Додела уговора о субвенцијама за пољопривредне произвођаче у Бору

Ове године, из локалног буџета, за развој пољопривреде на територији града Бора издвојено је 45 милона динара.