ДруштвоВремеУпозорење на веома топло време, температуре у порасту

Упозорење на веома топло време, температуре у порасту

Град Зајечар – Људи шетају

У Србији претежно сунчано и веома топло, а упозорава се да ће веома топло бити и почетком следеће седмице. Дуваће слаб, променљив ветар. Најнижа температура од 14 до 22, а највиша од 34 до 37 степени.

У уторак мањи пад температуре, а уз променљиву облачност очекују се локални краткотрајни пљускови са грмљавином.

У Зајечару сунчано. Минимална температура 17, максимална дневна око 36 степени. Дуваће слаб ветар, североисточног правца. Сутра сунчано. Најнижа температура 15, највиша до 37 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Особама са срчаним обољењима се саветује извесна опрезност услед очекиваних биометеоролошких прилика.

Од метеоропатских реакција најизраженији могу бити проблеми са сном, малаксалост и променљиво расположење.

Препоручује се примена адекватне заштите од UV зрачења и смањење физичких напора.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета, поподне се очекују веће гужве.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • До 31. августа 2024. године изводиће се радови на поправци моста преко реке Црни Тимок, на државном путу II А реда број 165, деоница: Зајечар–Звездан. За време извођења радова саобраћај ће се преко моста одвијати једном саобраћајном траком, наизменичним пропуштањем возила уз помоћ семафорске сигнализације. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • До 13. септембра 2024. године, изводиће се радови на санацији пропуста на државном путу II А реда број 222, деоница Кална–Јабучко Равниште. У току извођења радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост–Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима задржавања: на Хоргошу 120 минута; на Прешеву улаз-излаз 30 минута. На теретним терминалима на излазу из Србије: на Хоргошу 180 минута; на Батровцима 120 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,874ПратилацаЛајкуј
4,484ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб