Упаљен наранџасти метеоаларм: До 37 степени

Град Бор – Људи шетају

У Србији јутро ведро, док се по котлинама југозападне Србије, као и на Пештерској висоравни очекује краткотрајна магла. Током дана ће бити претежно сунчано и веома топло, а после подне се, углавном у брдско-планинским пределима, уз локални развој облачности, понегде очекују краткотрајни пљускови са грмљавином. Ветар ће бити слаб променљив. Најнижа температура од 15 до 23, највиша од 34 до 37 степени.

У Зајечару сунчано и веома топло. Минимална температура 21, максимална дневна око 35 степени. Дуваће слаб ветар, северног правца. Сутра сунчано, током поподнева локално наоблачење. Најнижа температура 19, највиша до 34 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Код већине хронично оболелих особа су могуће уобичајене тегобе због биометеоролошких прилика, па им се саветује опрез и узимање редовне терапије.

Препоручује се адекватна заштита од UV зрачења, а пажња свим учесницима у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима задржавања:

  • на граничном прелазу Хоргош на излазу задржавање за путничка моторна возила је 30 минута;
  • на граничном прелазу Прешево на излазу задржавање за путничка моторна возила је 40 минута, а на улазу задржавање је 20 минута.

На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима и Прешеву 420 минута; на Хоргошу и Шиду 60 минута.