ДруштвоВремеУпаљен црвени метео аларм: Преко дана сунчано, увече непогоде

Упаљен црвени метео аларм: Преко дана сунчано, увече непогоде

Поље сунцокрета

У Србији током дана претежно сунчано и даље веома топло уз слаб и умерен јужни и југоисточни ветар, који ће на југу Баната и у планинским пределима повремено бити и јак. Ујутро и преподне јака облачност са запада Балкана својом периферијом условљаваће тек повремено краткотрајну кишу или пљусак са грмлјавином на крајњем северозападу Србије. Најнижа температура од 11 до 21, највиша од 28 до 35 степени.

Републички хидрометеоролошки завод објавио је јутрос три упозорења на непогоде и обилне падавине. Наоблачење са кишом, пљусковима, грмљавином и падом температуре данас ће захватити најпре северозападне крајеве Србије, а крајем дана, током ноћи и сутра прошириће се на целу Србију уз интензивирање падавина и локалну појаву краткотрајних временских непогода праћених градом, олујним ветром и великом количином падавина. Обилне падавине у Бачкој се очекују већ данас после подне, а у осталим крајевима сутра, и то посебно у другом делу дана, од 40 до 80 мм, а локално и око 100 мм за 24 сата, што представља месечну количину падавина.

У Зајечару преподне магловито, током дана сунчано, увече наоблачење. Минимална температура 16, максимална дневна око 33 степена. Дуваће слаб ветар, југоисточног правца. Сутра променљиво облачно са кишом. Најнижа температура 16, највиша до 31 степен.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошка ситуација може имати неповољан утицај на већину хронично оболелих, нарочито на кардио и цереброваскуларне болеснике.

Поспаност, болови у костима и раздражљивост су могуће метеоропатске реакције.

Препоручује се умерена физичка активност и адекватно одевање.

Неопходна је повећана пажња у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:45 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима 300 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб