ДруштвоВремеУмерено до потпуно облачно време, али суво

Умерено до потпуно облачно време, али суво

Град Зајечар – Људи шетају

У Србији на северу претежно сунчано, а у осталим крајевима умерено до потпуно облачно време. Током јутра понегде краткотрајна магла. Киша и локални пљускови очекују се углавном на југу и југозападу Србије. Ветар слаб и умерен, у доњем Подунављу појачан, источни. Најнижа температура од 9 до 14, а највиша од 14 до 24 степена.

Од четвртка до суботе на северу и североистоку Србије биће суво, а у осталим крајевима нестабилно, местимично с кишом и локалним пљусковима с грмљавином.

У Зајечару облачно. Минимална температура 12, максимална дневна око 22 степена. Дуваће умерен ветар, североисточног правца. Сутра променљиво облачно и суво. Најнижа температура 8, највиша до 24 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Побољшање биометеоролошке ситуације утицаће релативно повољно на хронично оболеле.

Известан опрез се саветује срчаним болесницима и особама са респираторним тегобама.

Несаница и немир су очекиване метеоропатске реакције.

Повећана концентрација се препоручује свим учесницима у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост–Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима задржавања: на Градини и на Прешеву 30 минута. На теретним терминалима на излазу из Србије: на Батровцима и на Шиду 300 минута; на Хоргошу и на Келебији 240 минута; на Градини и на Сремској Рачи 180 минута; на Бездану и на Богојеву 120 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,875ПратилацаЛајкуј
4,486ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб