ДруштвоВремеУмерено до потпуно облачно и свежије у односу на претходне дане, највиша...

Умерено до потпуно облачно и свежије у односу на претходне дане, највиша дневна температура до 31 степен

Небо, облаци

У Србији умерено до потпуно облачно и свежије, местимично с кишом и пљусковима са грмљавином. На истоку, југу и југозападу Србије грмљавински развоји ће локално бити веома јаки и праћени градом, олујним ветром и великом количином падавина за кратко време. Ветар слаб и умерен, у зони пљускова јак и олујни, северозападни. Најнижа температура од 17 до 21 , а највиша од 23 на западу до 31 степен на истоку Србије.

У Зајечару умерено облачно, поподне могућа киша праћена грмљавином. Минимална температура 19, максимална дневна до 30 степени. Ветар слаб до умерен, западног и југозападног правца. Сутра делимично облачно са сунчани периодима, могућа киша. Најнижа температура 19, највиша око 29 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Релативно неповољне биометеоролошке прилике изазваће уобичајене тегобе код хронично оболелих.

Хипертоничарима и астматичарима се саветује известан опрез.

Реуматски болови, поспаност и главобоља су могуће метеоропатске реакције.

Препоручује се додатан опрез у саобраћају.

АМСС

У данима викенда очекује се појачан интензитет саобраћаја, а возачи који путују ван Србије позивају се да имају у виду да је почела сезона годишњих одмора те се очекује већи број возила на граничним прелазима, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Возачима који се одлуче за краћи одмор у Србији, саветује се опрез у деловима земље у којима су најављени локални пљускови.

На наплатним станицама нема задржавања.

На путничким терминалима граничних прелаза возила на прелазу Прешево чекају 35 минута.

На теретним терминалима граничних прелаза камиони на прелазу Хоргош чекају пет сати.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб