Улице у зајечарском насељу Котлујевац добијају нови изглед

Улице у зајечарском насељу Котлујевац добијају нови изглед

Почели су радови на асфалтирању Дурмиторске улице, Мословачке и улице Василија Ђуровића Жарког у Зајечару.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић обишао је данас радове у неколико улица у зајечарском насељу Котлујевац.

Ничић је истакао да као што је пре пар дана и обећано, а након завршеног пројекта, издатих грађевинских дозвола и потписивања уговора грађана са Одељењем за ЛЕР ГУ Зајечар, данас су започели радове на:

  • изградњи атмосферског колектора, коловозне конструкције и тротоара у Дурмиторској улици (крак I: од улице Василија Ђуровића Жарког до Мословачке улице) у дужини улице од Л= 177,71 м (и дужине атмосферског колектора од Л= 100,90 м);
  • коловоза и тротоара у Дурмиторској улици (крак II: од улице Василија Ђуровића Жарког до Олимпијске улице) у дужини улице од Л= 57,00 м и изградњу коловоза и тротоара у Мословачкој улици, од Дурмиторске до улице Др Драгише Мишовића, у дужини улице од Л= 150,00 м. Вредност ових пројеката саобраћајница износи 13.204.000 динара (са ПДВ-ом).

„Ради се и комплетно уређење улице Василије Ђуровић Жарки у дужини од 376,49 метара. Ширина ове улице, једне од главних у насељу Котлујевац је 6,0 м, са обостраним тротоарима од бехатон плоча ширине 2×1,5 м. У овој улици је пројектован атмосферски колектор, који је дужине 297,35 м. Такође је урађена и нова водоводна мрежа од 375 м. Постављена су и 4 надземна хидраната. Вредност свих радова у овој улици је око 26.700.000 динара. У Дурмиторској и Мословачкој улици урађен је туцаничи застор, а вредност ових радова је око 3.500.000 динара. Приликом данашњег, преподневног обиласка радова, а што ћу вечерас и проверити, добио сам уверавања извођача да ће велики део послова бити завршен данас и сутра док ће се тротоари и остали завршни радови окончати у наредних десетак дана. Такође сам замољен да апелујем на станаре, и оне који користе ове улице, да поштују препоруке извођача да исте не користе док се асфалт не охлади и стабилизује и не чине сами себи штету”, поручио је Ничић.