Ујутру слаб приземни мраз, у току дана сунчано

Жена са плавом косом у пољу цвећа

У Србији ујутру хладно, понегде слаб приземни мраз. У току дана променљиво облачно са сунчаним интервалима и у већем делу суво. Ветар слаб и умерен, северозападни. Јутарња температура од 0 до 8, највиша дневна од 13 до 18 степени.

У Зајечару сунчано и ведро. Минимална температура 4, максимална дневна до 14 степени. Дуваће умерен ветар, северозападног правца. Сутра сунчано и суво. Најнижа температура 5, највиша око 19 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

На већину хроничних болесника биометеоролошке прилике могу имати повољан утицај.

Известан опрез се саветује срчаним болесницима.

Нерасположење, реуматски болови и главобоља су могуће метеоропатске реакције.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Магла и ниска облачност у јутарњим и вечерњим сатима додатно отежавају вожњу и успоравају саобраћај, јер се на појединим местима видљивост смањује.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су углавном суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема тренутно задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавање: на Батровцима 240 минута; на Хоргошу и Келебији 180 минута; на Шиду и Бездану 120 минута и на Бачком Брегу 90 минута.