Ујутро умерен и јак мраз, током дана претежно сунчано и хладно

Град Зајечар – Људи шетају

Ујутро умерен и јак мраз, понегде по котлинама и висоравнима југозападне Србије и магла. Током дана претежно сунчано и хладно, у Неготинској Крајини умерено до потпуно облачно. Ветар слаб и умерен источни и југоисточни, на југу Баната, у поморављу и доњем Подунављу повремено и јак. Најнижа температура од -12 до -5, а највиша од 1 до 3 степена.

У Зајечару углавном сунчано, али хладније. Минимална температура -8, максимална дневна око 1 степен. Дуваће умерен до јак ветар, источног и североисточног правца. Сутра претежно ведро и сунчано. Најнижа температура -6, највиша до 4 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Побољшање биометеоролошких прилика може условити смањење тегоба код већине хроничних болесника, изузев особа са срчаним проблемима и варирајућим крвним притиском.

Главобоља и проремећај сна су могуће метеоропатске реакције.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекује добра проходност путева и лакши услови за вожњу. Опрез је потребан и због клизавих коловоза и поледице нарочито на мостовима, надвожњацима и преко планинских превоја.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема тренутно задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавање: на Шиду 360 минута; на Батровцима 240 минута; на Хоргошу 180 минута; на Келебији 120 минута.