ДруштвоВремеУглавном облачно време, до 24 степена

Углавном облачно време, до 24 степена

Град Зајечар – Људи шетају

У Србији умерено до потпуно облачно време. У западним, централним и јужним крајевима местимично ће бити кише, а на северу суво са сунчаним интервалима. Дуваће слаб до умерен источни и североисточни ветар, који ће у Подунављу и Поморављу повремено бити јак. Најнижа температура од 8 до 16, а највиша од 19 до 24 степена.

У Зајечару облачно. Минимална температура 8, максимална дневна око 21 степен. Дуваће слаб ветар, североисточног правца. Сутра сунчано и мало топлије. Најнижа температура 9, највиша до 24 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Наставак релативно повољних биометеоролошких прилика за већину хроничних болесника и осетљивих особа.

Опрез се саветује срчаним болесницима, као и асматичарима током јутарњих сати.

Метеоропатске реакције могу бити изражене у виду променљивог расположења и главобоље.

Учесницима у саобраћају се препоручује пажња.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета, поподне се очекују веће гужве.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост–Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима задржавања: на Градини и на Прешеву 30 минута. На теретним терминалима на излазу из Србије: на Батровцима 420 минута; на Келебији 300 минута; на Хоргошу 240 минута; на Шиду 180 минута; на Бездану 120 минута; на Сремској Рачи и на Градини 60 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,871ПратилацаЛајкуј
4,481ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб