Ученици зајечарске Техничке школе освојили награду од 100.000 динара на радионици у организацији “Достигнућа младих Србије”

У периоду од 20. до 22. априла 2023. одржана је UPSHIFT радионица у Крагујевцу у организацији “Достигнућа младих Србије”, а ученици зајечарске Техничке школе освојили су овом приликом награду у вредности од 100.000 динара.

Педесет младих из Зајечара, Бора, Лесковца, Ниша и Врања имали су прилику да се друже и решавају изазове у њиховим локалним заједницама.

Зајечарску Техничку школу представљале су три екипе од по пет чланова. Све екипе су радиле са тренерима менторима на решавању проблема загађености ваздуха у Зајечару. Након излагања, стручни жири је одабрао пројекте пет тимова које ће финансијски подржати.

Тим зајечарске Техничке школе у саставу: Сара Петковић, Марија Ђорђевић, Милица Габрић, Димитрије Јовић, ученици одељења S21 и Наталија Никодијевић, ученица одељења Е33, освојио је награду у вредности од 100.000 динара, које ће утрошити за реализацију мини пројекта “Вертикална башта”.

Рок за спровођење идеје у дело је три месеца.

„Честитамо тиму наше школе који наставља дружење и имплементацију своје идеје“ поручују из Техничке школе Зајечар.