У Зајечару почело уређење јаруга и садња цвећа

Фото: ЈКП "Тимок-одржавање"

Радници Јавног комуналног предузећа „Тимок одржавање“ у сарадњи са радницима ЈКСП „Зајечар“ јуче су почели радове на уређењу такозване Главне градске јаруге која се простире од насеља „Подлив“ до Црног Тимока у Зајечару, у дужини од 3.100 метара.

Према речима надлежних, јуче је уређено око један километар јаруге, а наредних дана, у зависности од временских услова, наставља се уређење те јаруге која је, као и сваке године, затечена у лошем стању, што због саме њене структуре, што због несавесних грађана који бацају смеће.

„Ова јуруга није баш у тако завидном стању јер је само у једном делу од чврстог материјала, а већим делом дужине спада у групу земљаних јаруга, па након кишне сезоне, она брзо ураста у коров и шибље. Осим тога, земљани наноси сужавају корито, као и смеће које несавесни грађани избацују у саму јаругу. Такође, приликом чишћења јаруга, суочавамо се и са проблемом да станари околних домаћинстава шире своје баште на саму јаругу, па тако направе „чепове“ чиме јаруга изгуби своју функционалност“, наводе надлежни из ЈКП „Тимок одржавање“.

Осим Градске јаруге, у плану је уређење свих јаруга у граду у укупној дужини од око 9 километара.

КОШЕЊЕ ТРАВЕ У СТАМБЕНИМ НАСЕЉИМА И САДЊА СЕЗОНСКОГ ЦВЕЋА У ТОКУ

У оквиру пролећног уређења јавних зелених површина у граду на Тимоку, осим редовног кошења траве у стамбеним насељима, радници Службе „Зеленила“ Јавног комуналног предузећа „Тимок одржавање“ увелико раде на садњи сезонског цвећа у центру Зајечара и на Спортско-рекреативном комплексу „Попова плажа“.

Осим мушкатли које су постављене на канделабере, такође је у току садња шећерка, кадифа, пламенка, копривице…