Тимочка КрајинаЗајечарУ Зајечару на Бадње јутро традиционално исечен бадњак

У Зајечару на Бадње јутро традиционално исечен бадњак

У Зајечару на Бадње јутро традиционално исечен бадњак

На Бадње јутро, свештенство Епархије тимочке и градоначелник Зајечара Бошко Ничић, али и сви они који обележавају Божић по јулијанском календару, традиционално су секли бадњаке.

Представници Градске управе Зајечар, са свештенством Епархије тимочке исекли су бадњак у оближњој шуми и на тај начин почели обележавање Бадњег дана.

У Зајечару на Бадње јутро традиционално исечен бадњак

Након сечења бадњака, празнике су честитали градоначелник Зајечара Бошко Ничић и свештенство Епархије тимочке.

Бошко Ничић – градоначелник Зајечара

„И ово Бадње јутро традиционално као и сваке године са свештенством Епархије тимочке и са мојим сарадницима изашли смо да исечемо бадњак, који ћемо вечерас након службе наложити на Тргу ослобођења у Зајечару, као што радимо више од 20 година. Желим да кажем да је овај дан, дан када треба од нашег Господа да научимо најважнију ствар, јер се он жртвовао за све нас, а то је да једни другима праштамо, да будемо људи и да је наш смисао живота тај мир и спокој који треба да унесемо у своје домове и породице. Бадње вече је прилика да то што једни другима желимо, здравље, мир и спокој, проведемо заједно са својим породицама и да прославимо онако како то налажу канони Православне цркве. Користим прилику да свим православцима честитам најрадоснији хришћански празник Божић. Христос се роди, ваистину се роди”, рекао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Протонамесник Марко Пајчин – Епархија тимочка

„Нека се свима у овом граду умножи здравље, радост, мир, напредак и свако добро, све оно за шта се молимо Господу, а што је честито и корисно. Драги Господ нека да да се у љубави, миру и радости, сваком благослову Божијем и благостању окупљамо на многе и благе године. Живи, срећни и благословени били, срећан благословени Бадњи дан”, поручио је протонамесник Марко Пајчин.

У Зајечару на Бадње јутро традиционално исечен бадњак

Од 17:00 сати биће одржано празнично бденије у Саборној цркви у Зајечару, за 17:45 предвиђен је полазак литије испред Саборне цркве која ће се кретати централним улицама града, а након тога од 18:00 сати следи и налагање бадњака на Тргу ослобођења.

У Зајечару на Бадње јутро традиционално исечен бадњак

У недељу 7. јануара, на Божић, од 08:30 сати биће служена Божићна литургија, у Саборној цркви у Зајечару. Од 11:30 сати у Улици Тимочке буне у Зајечару биће одржана манифестација „Улица Божићне радости“, у којој ће бити штандови са производима домаће радиности. Од 12:00 сати присутнима ће се обратити Његово Преосвештенство Епископ тимочки господин Иларион и градоначелник Зајечара Бошко Ничић. Након тога, следи културно-уметнички програм.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб