ВестиУ "Видовданској" акцији прикупљено 26 јединица крви

У „Видовданској“ акцији прикупљено 26 јединица крви

Црвени крст Зајечар:

Црвени крст Зајечар организовао је још једну акцију добровољног давања крви. У данашњој „Видовданској“ акцији, прикупљено је 26 јединица крви.

У овој акцији своју хуманост показали су Независни синдикат полиције Зајечар и Удружење ратних и мирнодопских војних инвалида Зајечар.

Игор Стојадиновић — председник КЦ Зајечар – Независног синдиката полиције

„Ово је прва акција ове године коју организује Независни синдикат полиције, у сарадњи са Удружењем ратних и мирнодопских војних инвалида Зајечар. Због ванредне ситуације, по нашој устаљеној динамици, били смо спречени да већ почетком године организујемо још оваквих акција. Сходно распореду, трудићемо се да барем још две акције до краја године спроведемо. Ова акција има неку специфичност, јер је везујемо за Видовдан, за српски идентитет, тако да нам је ово једна од дражих акција”, каже Игор Стојадиновић, председник КЦ Зајечар – Независног синдиката полиције.

Црвени крст Зајечар: "Видовданска" акција добровољног давања крви

Стручну реализацију акције спровели су Завод за тренсфузију крви из Ниша, под окриљем Црвеног крста у Зајечару.

„Увек је велики одзив на оваквим акцијама, јер нечија крв може неком да спаси живот. Успели смо и поред тежих околности због ванредних мера да организујемо овакву акцију. Ми смо и у ванредном стању организовали редовно акције. У јуну је прикупљено преко 160 јединица крви, што је изнад просека за месец јун. Током летњих месеци настављамо са акцијама, сваке среде, а биће и додатних акција добровољног давања крви”, истакао је Владан Марковић, секретар Црвеног крста Зајечар.

Црвени крст Зајечар: "Видовданска" акција добровољног давања крви

Следеће овакве акције добровољног давања крви планиране су за крај јуна и почетак јула месеца. Акције ће бити организоване 30. јуна, у хотелу „Србија ТИС” и 1. јула у просторијама зајечарског Црвеног крста.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,520ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб