ВестиУ већем делу Србије претежно сунчано, на истоку и југоистоку углавном облачно

У већем делу Србије претежно сунчано, на истоку и југоистоку углавном облачно

Зајечар — Старији људи разговарају

У већем делу Србије ујутро по котлинама краткотрајна магла, у току дана претежно сунчано. На истоку и југоистоку претежно облачно, ујутро понегде још са слабом с кишом, на планинама са слабим снегом, а у току дана разведравање. Ветар слаб, северозападни. Најнижа температура од 0 до 5, највиша од 10 до 14 степени.

У Зајечару углавном облачно и суво. Ветар слаб до умерен, западни. Минимална температура 1, максимална дневна око 11 степени. Сутра углавном облачно, могући пљускови у вечерњим часовима. Најнижа температура 0, највиша до 14 степени.

На путевима у јужним и југоисточним крајевима Србије, коловози ће бити местимично мокри, а слабе снежне падавине метереолози најављују у планинским пределима.

Магла омета видљивост и отежава вожњу у јутарњим и вечерњим сатима, на путевима који воде кроз котлине и клисуре, као и на путним објектима преко река, када треба возити пажљивије и на безбедном одстојању у односу на друге учеснике у саобраћају.

Због честих температурних разлика могућа је појава одрона на подручју поред Ибра на делу између Краљева и Рашке, на Ђердапској магистрали од Великог Градишта и Доњег Милановца ка Кладову, а има их и кроз Грделичку, Сићевачку и Дренску клисуру.

Више стрпљења возачима ће бити потребно на оним деоницама на којима се изводе радови, где су услед прилива већег броја возила могућа краћа задржавања.

На наплатним рампама нема задржавања, а нема дужих задржавања ни на путничким терминалима на граничним прелазима.

Камиони на излазу из земље на Батровцима чекају шест сати, на прелазу Бачка Паланка четири сата, на Келебији два сата, док се на Хоргошу, Богојеву и Сремској Рачи чека сат времена.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,874ПратилацаЛајкуј
4,486ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб