Тимочка КрајинаУ току упис полазника у Центар за основну полицијску обуку, за ПУ...

У току упис полазника у Центар за основну полицијску обуку, за ПУ Зајечар предвиђен упис 22 полазника

Министарство унутрашњих послова Републике Србије расписало је 17. октобра 2024. године конкурс за упис 1500 полазника у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици (ЦОПО), на стручно оспособљавање послова униформисаног полицијског службеника, за потребе свих 27 полицијских управа у Србији.

За потребе Полицијске управе у Зајечару (седиште и полицијске станице у Књажевцу, Сокобањи и Бољевцу), предвиђен је упис укупно 22 полазника и то: 10 полазника на радно место полицајца, 10 полазника на радно место саобраћајног полицајца и 2 полазника на радно место граничног полицајца.

„Заинтересовани грађани између 18 и 30 година који испуњавају услове предвиђене конкурсом, могу се пријавити до 6. новембра ове године, у полицијским станицама по месту пребивалишта. Од 1500 будућих полазника Центра за основну полицијску обуку, 800 ће се стручно оспособљавати за обављање послова на радном месту полицајца, 400 за радно место саобраћајног полицајца и 300 за радно место граничног полицајца. Кандидати се, приликом пријаве на конкурс, изјашњавају за које од понуђених радних места желе да прођу стручно оспособљавање“, истиче Јелена Ђорђевић, официр Одељења полиције Полицијске управе Зајечар.

Услови конкурса, начин подношења пријаве на конкурс, потребна документација и поступак избора кандидата, могу се наћи на сајту Министарства унутрашњих послова Републике Србије www.mup.gov.rs и на сајту Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици www.copo.edu.rs.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,520ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб