У току су припреме за отварање купалишне сезоне на Борском језеру

У току су припреме за отварање купалишне сезоне на Борском језеру

Због високог водостаја Борског језера, мутне и хладне воде, донета је одлука да се градска плажа још увек не припрема за отварање купалишне сезоне.

Запослени у Установи Спортски центар „Бобана Момчиловић Величковић”, приликом обиласка приобаља Борског језера након обилних падавина, донели су одлуку да купање на градској плажи још увек није безбедно за купаче и да нису створени услови за почетак купалишне сезоне.

Услед повољних временских услова, радници Установе Спортски центар су самоиницијативно, а све у интересу љубитеља купања на Борском језеру, одлучили да крену са припремама градске плаже како би купачи могли несметано да дођу до воде.

Завиша Милосављевић, в.д. директора Спортског центра апеловао је на грађане да још увек не улазе у воду јер је хладна. Спасилачке службе кренуће са радом по отварању званичне сезоне купања. Тим поводом још увек нису створени оптимални услови за безбедно купање.

Милосављевић додаје, да ће наредног дана радници ЈКП „3. октобар” наставити са кошењем другог дела плаже и нада се да ће власници парцела у договору са јавно комуналним предузећем приобаље редовно одржавати и косити.