Тимочка КрајинаЗајечарУ ТОЦ-у одржана конференција за медије поводом лажних информација о ширењу ХИВ-а...

У ТОЦ-у одржана конференција за медије поводом лажних информација о ширењу ХИВ-а у Зајечару

ТОЦ – Тренинг за вршњачке едукаторе за превенцију ХИВ-а

У Тимочком Омладинском Центру у Зајечару, одржана конференција за медије, поводом информација са друштвених мрежа да се у Зајечару шири инфекција ХИВ-а, као и то да су поједине девојке ту инфекцију пренеле.

ТОЦ – Тренинг за вршњачке едукаторе за превенцију ХИВ-а

С обзиром да је реч о лажним информацијама, тим поводом обратио се и адвокат Жељко Ристић који је правни заступник ових девојака на суду.

Жељко Ристић – адвокат

„Оно што сматрам да је битно и што треба да буде нека порука свих ових судских поступака који се воде јесте да због ширења нетачних информацијама на друштвеним мрежама, те девојке ће годинама трпети жиг који су добиле тиме да их је неко некада означио да су ХИВ позитивне”, казао је Ристић.

Реч је о младим девојкама које немају ни двадесетак година и које су на овај начин дискриминисане.

Горан Радисављевић – директор ТОЦ-а

„Пет девојака које су именоване, доживеле су праву драму у Зајечару, где се већина људи познаје, тако да је за неколико дана цео град брујао о томе. Када су се ове девојке одлучиле да потраже помоћ од ТОЦ-а, осим моралне и психолошке подршке започела је и борба да се прикупе докази против лица која су у јавност изнела неистине”, поручио је Горан Радисављевић, директор ТОЦ-а.

Снежана Зарев – ТОЦ

Снежана Зарев из ТОЦ-а апеловала је на све особе које доживљавају било какву дискриминацију, да им се обрате.

ТОЦ – Тренинг за вршњачке едукаторе за превенцију ХИВ-а

Тимочки Омладински Центар у Зајечару је водећа организација у Србији за превенцију и подршку оболелима од ХИВ-а, самим тим је једна од њихових активности и подршка особама које су дискримисане у друштву.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,874ПратилацаЛајкуј
4,486ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб