У Тимочкој Крајини понегде се очекује појава влажног снега

Грана дрвета, снег

У Србији облачно, хладније, местимично киша, на високим планинама (изнад 1000 метара) краткотрајно са снегом. У Тимочкој Крајини понегде се очекује појава влажног снега, а у току ноћи ка уторку могућа је киша која ће се ледити у додиру са тлом. Ветар слаб и умерен јужни и југоисточни, у кошавском подручју, повремено јак и олујни, крајем дана и увече у слабљењу. Јутарња температура од 2 до 7, највиша дневна од 6 до 12 степени.

У Зајечару првог радног дана претежно облачно са кишом и пљусковима, могуће снежне падавине у вечерњим часовима. Умерен до јак ветар, источни и североисточни. Минимална температура 0, максимална дневна до 5 степени. Сутра током дана углавном облачно, увече могућа киша. Најнижа температура 0, највиша око 3 степена.

АМСС

Јак ветар ће и данас у кошавском подручју стварати проблеме возачима, посебно оним који управљају возилима са приколицом, теретним возилима и аутобусима, упозорава Ауто-мото савез Србије.

Повремено олујну јачину ветра треба очекивати на подручју Банатског Карловца, Вршца, Великог Градишта, на улазу у Ђердапску клисуру, али и на путевима који воде преко планинских превоја, попут Честобродице, Попадије, Тресибабе и Црног Врха.

На путевима у западним крајевима Србије возаче очекују киша и мокри коловози, због чега одрони могу бити учестали кроз стенске усеке и клисуре.

Суснежица и снег у планинским пределима донеће и зимске услове вожње.

Нема задржавања на наплатним станицама и путничким терминалима на граничним прелазима. Камиони на Хоргошу чекају сат и по, на Келебији и на прелазу Шид два сата, на Батровцима три сата.