У Србији претежно облачно и хладније, највиша дневна температура до 5 степени

Старији брачни пар шета улицом

У Србији претежно облачно и хладније. На северу углавном суво, а у осталим крајевима местимично са снегом. Више падавина се очекује на југозападу, југу и југоистоку земље уз даље повећање висине снежног покривача. Ветар слаб и умерен, на северу повремено јак, северни и северозападни. Јутарња температура од -3 до 1, највиша дневна од 0 до 5 степени.

У Зајечару углавном облачно и свежије, могуће снежне падавине у касним вечерњим часовима. Ветар слаб до умерен, западни и северозападни. Минимална температура 0, максимална дневна око 6 степени. Сутра делимично облачно. Најнижа температура -1, највиша до 7 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекиване биометеоролошке прилике изазваће уобичајене тегобе код већине хронично оболелих.

Опрез се саветује астматичарима и срчаним болесницима.

Код метеоропата су могући реуматски болови и несаница.

Учесницима у сеобраћају се препоручује појачана пажња.

АМСС

Према подацима АМСС, на граничним прелазима Келебија и Батровци задржавање теретног саобраћаја је око два сата, док је на прелазу Шид око сат времана. На граничном прелазу Гостун успостављен је саобраћај, након обуставе због одрона.

Радови на санацији клизишта Грачаница на деоници Мијоска–гранични прелаз Гостун и трајаће до 31. марта 2022.

У току извођења радова саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила.

Алтернативни путни правац је деоница Коловрат–Јабука.

Наставак радова захтева и попуну обуставу саобраћаја која је данас предвиђена у времену од 08:00 до 12:00 и од 13:00 до 16:00 сати.

У Тимочкој Крајини путеви су местимично влажни, а у вишим пределима има снега до 2 центиметра. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу.

Данас и сутра у пределима јужније од Саве и Дунава, очекује се формирање снежног покривача у нижим пределима од пет до 15 центиметара, а у брдско-планинским пределима нових 15 до 25 центиметара.