ВестиУ Прахову одузето преко 5.000 литара кријумчарене нафте

У Прахову одузето преко 5.000 литара кријумчарене нафте

Покушај кријумчарења нафте у Прахову
Фото: Управа царина РС

Цариници су у сарадњи са полицијом, на прелазу Прахово спречили покушај кријумчарења преко 5.000 литара нафте на једном домаћем броду који је превозио угаљ.

Ради се о броду „Ћуприја” који је у власништву београдске фирме, а који је био натоварен са преко 900 тона угља, док је за собом вукао и баржу са додатних 500 тона истог енергента.

Када се током вечери појавио на улазној страни царинске испоставе Прахово, дежурни царински службеник је заједно са полицајцем и представником Лучке капетаније спровео редовну контролу.

Покушај кријумчарења нафте у Прахову
Фото: Управа царина

Детаљним увидом у документацију о пријављеној роби коју брод превози, као и остале неопходне документе (рапорт брода, списак посаде, списак бродских залиха и шему танкова брода) откривено је да се у танковима за погонско гориво налази далеко више евро дизела од пријављене количине.

Цариник је измерио ниво горива у танковима и упоредио га са пријављеном количином у документацији на основу чега се видело да брод превози 5.187 литара горива више од пријављене количине.

Против заповедника брода, 62-годишњег српског држављанина из Старе Пазове, покренут је прекршајни поступак због непријаве горива које је по свој прилици требало да се нађе на црном тржишту.

Покушај кријумчарења нафте у Прахову
Фото: Управа царина

Очекује се да исход прекршајног поступка који ће се водити пред надлежним судом доведе до наплате новчане казне, надокнаде за ускраћене дажбине, као и наплате противвредности непријављеног горива, што би у случају овог прекршаја могло достићи износ од око милион динара.

Подсетимо да се средства наплаћена након окончања прекршајног поступка у целости уплаћују у државни буџет.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,875ПратилацаЛајкуј
4,486ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб