У Књажевцу одржана 18. седница локалног парламента

Општина Књажевац

У Књажевцу је одржана 18. седница Скупштине општине, којом је председавао Марко Стојановић, председник Скупштине општине Књажевац.

Усвојен је Извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа, друштава капитала и других облика организовања на којима се примењује Закон о јавним предузећима чији је оснивач општина Књажевац. Разматрани су Извештаји о раду ЈКП „Стандард“ и Извештај о реализацији програма пословања ЈП „Предузеће за развој, урбанизам и изградњу општине Књажевац“ за 2023. годину.

Одборници су усвојили и Извештај о раду председника општине Књажевац, Општинског већа, Правобранилаштва, као и Општинске управе Књажевац за 2023. годину.

Већином гласова, усвојена је Одлука о усвајању Стратегије развоја урбаног подручја града Зајечара и општина Књажевац, Сокобања и Бољевац, као и Одлука о доношењу Плана енергетске ефикасности општине Књажевац за 2024. годину.

На 18. седници Скупштине општине Књажевац усвојен је Предлог решења о именовању чланова Школског одбора Књажевачке гимназије, Предлог решења о именовању председника и чланова Управног и Надзорног одбора Дома културе „Књажевац“ и Предлог одлуке о утврђивању броја деце у васпитним групама у ПУ „Бајка“.