Тимочка КрајинаБорУ Бору одржана 8. седница Скупштине града: Усвојена Одлука о изради планске...

У Бору одржана 8. седница Скупштине града: Усвојена Одлука о изради планске документације за формирање стамбеног насеља за пресељење мештана Кривеља

8. седница Скупштине града Бора

У Бору је одржана осма седница Скупштине града, а на дневном реду било је 39 тачака.

8. седница Скупштине града Бора

Тајним гласањем за новог члана Градског већа изабран је Александар Богосављевић.

На овој седници усвојен је и Предлог Одлуке о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета града Бора за 2022. годину. Такође усвојена је и Одлука о садржини, употреби и чувању печата и квалификованог електронског печата органа града Бора.

8. седница Скупштине града Бора

Одборници локалног парламента усвојили су Одлуку о изради планске документације за формирање стамбеног насеља у рејону Трујканов поток, које ће бити намењено за пресељење мештана села Кривељ. Рок за израду документације је осам месеци. Планира се изградња модерног села са школом, црквом, обдаништем, топланом, водоводном и канализационом мрежом.

8. седница Скупштине града Бора

„Биће пресељен цео Кривељ, а рок је три године. Добили смо сагласност и од државе и од ‘ZiJin’-a. Тамо ће бити пресељена и црква, биће изграђена нова школа, биће пребачени сви споменици културе и гробља“, истакао је Миливоје Јаношевић, заменик градоначелника Бора.

8. седница Скупштине града Бора

Око одлуке о пресељењу села Кривељ највише се и водила полемика између одборника опозиције и одборника владајуће партије.

Дато је зелено светло и на Одлуку о Локалном акционом плану запошљавања. Усвојена су и решења о именовању директора ЈКП „3. октобар“ – Радмило Гушевац и ЈКП „Боговина“ – Наташа Јовановић. Одборници су усвојили и годишњи извештај и план рада Штаба за ванредне ситуације у Бору.

8. седница Скупштине града Бора

Усвојене су и одлуке о комуналним делатностима, јавној расвети, програмима пословања јавних установа у Бору за ову годину и разрешењу и именовању чланова надзорних одбора у неким јавним предузећима.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,874ПратилацаЛајкуј
4,486ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб