Тимочка КрајинаБорУ Бору одржана 17. седница Скупштине града

У Бору одржана 17. седница Скупштине града

17. седница Скупштине града Бора

У Бору је одржана 17. седница Скупштине града, на којој се нашло 46 тачака дневног реда.

Одборници локалног парламента у Бору усвојили су одлуку о Плану детаљне регулације за формирање стамбених насеља на потезу Трујканов поток. Такође, зеленно светло дато је и на одлукама о извештајима о раду јавних предузећа у 2023. години, а о овим одлукама водила се и највећа полемика одборника. Поводом одлуке о Плану детаљне регулације насеља на потезу Трујканов поток, власници земљишта окупили су се испред зграде Градске управе Бор.

17. седница Скупштине града Бора

„Ово је само план и биће реализован у оној мери колико буде интересовања. Према подацима које сам добио, 148 домаћинстава у Кривељу, од 346, продало је своју имовину. Колико ће бити насеље Новог Кривеља зависи од тога колико се људи буде изјаснило. Ако то буде 20 у реду је, али ће морати да имају свој меморијални центар, гробље и све оно што је потребно. Наша идеја је да се у неким каснијим годинама, формирају насеља каква су Бор 2 или Бањско Поље, ако буде било потребе за тим“, поручио је, између осталог, Александар Миликић, градоначелник Бора.

Одборници Скупштине града Бора изгласали су да од Нове године незапослене породиље примају 40 хиљада динара месечне помоћи, уместо 20 колико је било до сада. Такође, увећана је и једнократна помоћ која ће од 1. јануара износити за прво дете 150 хиљада динара, за друго 200, а за треће и четврто 300 хиљада динара.

На овој седници усвојена је и одлука о бесплатном смештају за сву децу у борским вртићима, од 1. јануара наредне године.

На место директора Музеја рударства и металургије именована је Драгана Игњатовић. Са дневног реда повучена је одлука о расподели добити Зоолошког врта у Бору.

Одборници у локалном парламенту изгласали су и одлуку да се нераспоређена средства из фонда намењеног за пољопривреду, буду подељена за сточарство и пчеларство.

Октобарске награде Града Бора ове године додељене су Ивану Живадиновићу, раднику ЈКП 3.октобар за велико залагање и труд у очувању хигијене града и животне средине. Такође, Октобарске награде биће додељене ватрогасцима Стефану Гњатовићу и Милошу Кринићу, представницима Ватрогасно спасилачке јединице Бор, који су били ангажовани у спасавању из рушевина у Турској.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,874ПратилацаЛајкуј
4,486ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб