Тимочка КрајинаБорУ Бору из градског буџета издвојено 40 милиона динара за набавку нове...

У Бору из градског буџета издвојено 40 милиона динара за набавку нове опреме у Дому здравља

Фото: Град Бор

Ове године, из градског буџета у Бору, издвојено је 40 милиона динара за набавку нове опреме у Дому здравља.

Одељење стоматологије добило је нове стоматолошке столице и апарат који ће служити за снимање зуба и вилице.

Захваљујући новцу који је одвојен из буџета, ова здравствена установа у радни однос примила је два стоматолога који су били неопходни како би служба несметано радила.

Наредне недеље пристићи ће и 30 клима уређаја који ће бити постављени у ходницима и унутар самих одељења борског Дома здравља, а до краја ове године стићи ће и медицинска опрема за дечији и школски диспанзер.

Градоначелник Бора Александар Миликић овом приликом најавио је потпуну реконструкцију Дома здравља која ће се одвијати у фазама како би се могла обављати медицинска делатност и како би све службе нормално функционисале.

Буџетом за наредну годину предвиђено је улагање од око 93 милиона динара како за сам Дом здравља, тако и за све сеоске амбуланте које ће бити комплетно опремљене медицинском опремом, а доћи ће и до реконструкције самих амбуланти.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,875ПратилацаЛајкуј
4,485ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб