Тропски дан пред нама, највиша дневна температура до 38 степени

Девојке седе поред фонтане у парку
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији сунчано и веома топло. Послеподне у брдско-планинским пределима југозападне, јужне и југоисточне Србије уз локални развој облачности краткотрајни пљускови са грмљавином. Ветар слаб, јужни и југозападни. Најнижа температура од 16 до 23, највиша од 32 до 38 степени.

У Зајечару променљиво облачно и топло са дужим сунчаним периодима, око поднева могућа киша. Ветар слаб до умерен, источни и југоисточни. Минимална температура 18, максимална дневна око 35 степени. Сутра ведро, сунчано и топлије. Најнижа температура 20, највиша до 37 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Релативно повољне биометеоролошке прилике погодоваће већини хронично оболелих и осетљивих особа.

Опрез се саветује срчаним и болесницима са респираторним тегобама.

Појачана концентрација се препоручује учесницима у саобраћају.

АМСС

Саобраћај у Србији тренутно је умереног интензитета, али АМСС скреће пажњу да је почела летња туристичка сезона, када може доћи до мањих гужви и застоја.

Како нас данас и у наредним данима очекују високе дневне температуре, возачима се саветује да за дужи пут бирају раније јутарње или касније поподневне сате, као и да праве чешће паузе, посебно уколико морају путовати у најтоплијем делу дана.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне Полиције, нема дужих задржавања на путничким терминалима наших граничних прелаза.

На теретним терминалима, на излазу из земље, на прелазима Батровци и Келебија чека се 120 минута, а на Хоргошу 60 минута.

На осталим граничним прелазима нема дужих задржавања.