Тимочка КрајинаЗајечарТри сеоска културно-уметничка друштва, из Гамзиграда, Рготине и Вражогрнца, учествовала на Међународном...

Три сеоска културно-уметничка друштва, из Гамзиграда, Рготине и Вражогрнца, учествовала на Међународном фестивалу „Етно ритми”

Три сеоска културно-уметничка друштва, из Гамзиграда, Рготине и Вражогрнца, учествовала на Међународном фестивалу „Етно ритми”

Под покровитељством града Зајечара, протеклог викенда три сеоска културно-уметничка друштва, из Гамзиграда, Рготине и Вражогрнца, учествовала су на Међународном фестивалу „Етно ритми” у познатом бугарском летовалишту „Златни пјасци” код Варне.

Поред зајечарских фолклорних ансамбала, који су били једини представници Србије, учествовали су и фолклори из Турске, Литваније, Северне Македоније, Грчка, Велса, Мађарске, Пољске, Украјине, Молдавије и Бугарске.

Боравак у Бугарској искоришћен је и за наставак разговора са представницима Туристичке организације Варне о организовању Првог међународног фестивала под називом „Балкан шири коло крај Тимока” 7. и 8. октобра 2023. у Зајечару, на коме ће поред домаћих фолклора учествовати и фоилклорни ансамбли из Бугарске и Румуније.

Иницијативу за организацију овог фестивала покренули су почетком године градоначелник Зајечара и представници бугарског града Варна.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб