Тимочка КрајинаЗајечарТрадиционални 11. Ивањдански сабор „Рготина 2024” 7. јула

Традиционални 11. Ивањдански сабор „Рготина 2024” 7. јула

9. „Ивањдански сабор” у Рготини

У Рготини, надомак Зајечара, биће одржан традиционални 11. Ивањдански сабор „Рготина 2024”, у недељу 7. јула 2024.

На Сабору ће, поред КУД-а „Зоран Гајић” – домаћина Сабора, наступити и културно-уметничка друштва: „Ромулиана” из Гамзиграда, „Ново доба” из Грлишта, „Слога” из Вражогрнца, КУД-ови „Шљивар” и „Грљан” из истоимених зајечарских села, као и КУД „Лопушник” из места Лопушник у околини Петровца на Млави.

Публика ће имати прилику да чује и здравицу Власте Бачиловића из Кривеља код Бора, као и инструментални састав из места Валакоње Буково код Бољевца. По традицији, на манифестацији ће бити изабран и најлепши „Ивандањски венчић”.

Сабор у Рготини ове године показаће и да музика и плес не познају границе. По први пут, у ритму зумбе, на Сабору ће заплесати и плесна група „Зумба са Гагом”.

Дефиле учесника почиње у 19:30 сати, а културно-уметнички програм у 20:00 сати.

Организатор манифестације је Установа Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић” Зајечар, у сарадњи са Месном заједницом Рготина, а покровитељ је Град Зајечар.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб