Тимочка КрајинаБорТрадиционална манифестација 31. „Сабор игре“ у Слатини 29. августа

Традиционална манифестација 31. „Сабор игре“ у Слатини 29. августа

У Слатини код Бора одржан јубиларни 30. „Сабор игре”

Традиционална манифестација 31. „Сабор игре“ Слатина 2024. одржаће се 29. августа 2024. године.

Програм почиње дефилеом учесника у 18:30 сати, након чега следи свечано отварање Сабора и целовечерњи културно-уметнички програм са почетком у 19:00 сати.

Вишедеценијско саборавање окупља учеснике из Србије, али и иностранства са циљем очувања и презентовања традиционалне игре, песме и народних обичаја. Ове године представиће нам се изузетна културно-уметничка друштва. Будући да долазе из различитих крајева наше земље, биће то ретка прилика за гледаоце да уживају у шаренилу нашег богатог и оригиналног културног наслеђа.

Учесници су: КУД “Преконога”- Преконога, Општина Сврљиг; КУД “Стеван Книћанин” Општина Кнић; Изворна група “Руј” Рујиште, Општина Бољевац; КУД “Граничар” Халово, Зајечар; КУД “Младост” Крепољин, Општина Жагубица; КУД “Бранко Олар” – Слатина, град Бор.

Стручни жири доделиће награде за најбољег вокалног солисту, инструменталисту, изворни фолклор, најбољи фолклор у кореографији, најбољег здравичара, лепотицу Сабора, и свеукупног победника Сабора.

Покровитељ манифестације је град Бор, а организатори Сабора игре у Слатини су: Установа „Центар за културу града Бора“, Месна заједница Слатина, КУД „Бранко Олар“ из Слатине.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,875ПратилацаЛајкуј
4,485ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб