Тимочка КрајинаЗајечарТоком међународне акције појачане контроле саобраћаја откривен 991 прекршај на територији ПУ...

Током међународне акције појачане контроле саобраћаја откривен 991 прекршај на територији ПУ Зајечар

Полиција

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару, током међународне акције појачане контроле саобраћаја која је реализована од 16. до 22. септембра 2023. контролисали су 1.606 возача и открили 991 прекршај.

У акцији која је била усмерена на откривање и санкционисање прекршаја којима се најчешће угрожава безбедност саобраћаја откривено је 780 прекршаја недозвољене брзине кретања возила, 56 некоришћења сигурносног појаса и 155 осталих прекршаја, док је из саобраћаја искључено четири возача који су управљали возилима под дејством алкохола.

Такође, припадници саобраћајне полиције, у оквиру ове акције, у среду, 20. септембра, реализовали су „Дан без погинулих у саобраћајним незгодама“ када су непрекидно 24 часа, уз ангажовање свих расположивих полицијских службеника и уређаја за контролу учесника у саобраћају спроводили мере појачане контроле и открили 156 прекршаја недозвољене брзине кретања и 18 осталих прекршаја.

Међународна акција истовремено је спроведена у 30 европских земаља које су чланице организације ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе).

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,519ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб