ДруштвоВремеТоком јутра сунчано, поподне стиже јаче наоблачење са кишом

Током јутра сунчано, поподне стиже јаче наоблачење са кишом

Град Зајечар

У Србији током јутра сунчано, поподне стиже јаче наоблачење са кишом и краткотрајним пљусковима, јаким северозападним ветром и падом температуре. Наоблачење ће ујутру и преподне захватити најпре северне и западне крајеве Србије, после подне и увече ће се проширити на целу земљу. Ујутро по котлинама, долинама и висоравнима југозападне и јужне Србије краткотрајна магла, а на југу и истоку ујутру и преподне претежно сунчано и топло. Ветар слаб, западни и југозападни, ујутру и пре подне на северу и западу, а после подне и у осталим крајевима у скретању на северозападни правац и у појачању на умерен и јак. Најнижа температура од 4 до 15, највиша од 15 до 26 степени.

У Зајечару сунчано, поподне променљиво облачно. Минимална температура 8, максимална дневна око 26 степени. Дуваће умерен ветар, југозападног правца. Сутра променљиво облачно. Најнижа температура 3, највиша до 22 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошка ситуација може утицати неповољно на хроничне болеснике, нарочито током јутарњих сати.

Посебан опрез се саветује реуматичарима и особама са срчаним тегобама, а у местима са маглом у преподневним часовима и астматичарима.

Од метеоропатских реакција могући су променљиво расположење, главобоља и несаница.

Неопходна је повећана пажња у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Хоргошу 90 минута; на Батровцима 120 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб