ДруштвоВремеТоком дана претежно сунчано уз умерен развој облачности и топло

Током дана претежно сунчано уз умерен развој облачности и топло

Град Зајечар – Снимак дроном

Ујутро по котлинама и висоравнима југозападне Србије краткотрајна магла. Током дана претежно сунчано уз умерен развој облачности и топло. Краткотрајна киша или локални пљусак са грмљавином очекују се углавном на северу, западу и југозападу Србије. Ветар слаб, променљив. Најнижа температура од 13 до 20, а највиша од 28 до 32 степена.

У Зајечару ведро и сунчано. Минимална температура 18, максимална дневна до 31 степен. Дуваће умерен до јак ветар, источног правца. Сутра местимично облачно, послеподне могућа киша праћена грмљавином. Најнижа температура 19, највиша око 29 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошке прилике могу имати неповољан утицај на астматичаре и особе са варирајућим крвним притиском.

Метеоропатске реакције се могу јавити у виду смањења радне способности и поспаности.

У најтоплијем делу дана саветује се додатна заштита од УВ зрачења.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви до делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима: на граничном прелазу Прешево на излазу задржавање за путничка моторна возила и аутобусе је 20 минута. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавање: на Батровцима 240 минута; на Келебији и Шиду 120 минута; на Хоргошу 90 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,868ПратилацаЛајкуј
4,519ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб