„Тебризам”: „Чек, па јеси ли ти дигитално писмен тебра?” – истраживање о дигиталној писмености

„Тебризам”: „Чек, па јеси ли ти дигитално писмен тебра?” – истраживање о дигиталној писмености

У склопу „Тебризмовог” пројекта „Нова генерација дигиталних кампањера” кроз који се на јачању партиципативне улоге младих у Бору кроз њихово умрежавање и оснаживање вештина дигиталне писмености за решавање заједничких проблема локалне заједнице, реализоваће се истраживање.

Онлајн истраживање „Чек, па јеси ли ти дигитално писмен тебра?” као један од првих пројектних активности омладинског удружења „Тебризам” спровешће се кроз онлајн платформе Google Form на 300 младих особа од 15 до 30 година у Бору.

Обзиром да до сада није рађено слично истраживање у Бору, резултати ће показати тренутни ниво дигиталне писмености младих у Бору, њихово разумевање дигиталних алата и њихову способност да користе ове алате за свакодневно фукционисање.

Резултати анкете ће се користити за унапређивање пројектних активности и обезбеђивање да активности одговоре на кључне изазове са којима се суочавају млади у погледу дигиталне писмености и активизма.

Истраживање „Чек, па јеси ли ти дигитално писмен тебра?” реализује се у склопу пројекта „Нова генерација дигиталних кампањера” уз подршку регионалног пројекта „СМАРТ Балкан – Цивилно друштво за повезан Западни Балкан” којег имплементира Центар за промоцију цивилног друштва (ЦПЦД), Center for Research and Policy Making (CRPM) и Institute for Democracy and Mediation (IDM), а финансијски подржава Министарство спољних послова Краљевине Норвешке.