ВестиСветски дан цивилне заштите обележен и у Зајечару свечаном седницом

Светски дан цивилне заштите обележен и у Зајечару свечаном седницом

Светски дан цивилне заштите обележен у Зајечару

Поводом Светског дана цивилне заштите, у сали Зајечарског управног округа одржана је свечана седница Окружног штаба за ванредне ситуације.

Светски дан цивилне заштите обележен у Зајечару

Када је у питању Зајечарски управни округ, формиране су четири јединице цивилне заштите: два вода за заштиту од пожара, један вод за заштиту и спасавање из рушевина и један вод за пружање прве помоћи и збрињавање.

Владан Пауновић – начелник Зајечарског управног округа

„Држава поклања велику пажњу како би обесправљен систем цивилне заштите вратио на неко место које му припада. Циљ система цивилне заштите јесте заштита људских живота, материјалних добара и животне средине. Могу рећи да је до сада, на простору Србије, формирано, опремљено и оспособљено преко 200 јединица цивилне заштите. Да је преко 100 њих, са око 2.500 припадника, апсолутно едуковано и специјализовано за рад у најтежим условима, по разним питањима. У Зајечарском управном округу формиране су четири јединице цивилне заштите: два вода за заштиту од пожара, један вод за заштиту и спасавање из рушевина и један вод за пружање прве помоћи и збрињавање. Србија се све више сврстава у ред земаља које ће имати оспособљену јединицу цивилне заштите која ће моћи да одговари свим изазовима”, рекао је Владан Пауновић, начелник Зајечарског управног округа.

Светски дан цивилне заштите обележен у Зајечару

Међународна организација за цивилну одбрану која промовише рад служби цивилне заштите широм света и указује на значај њихове сарадње и потребе солидарности у заједничкој борби је на Генералној скупштини 1990. године установила 1. март као Светски дан цивилне заштите.

Светски дан цивилне заштите обележен у Зајечару

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,868ПратилацаЛајкуј
4,519ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб