Сунчано ујутру, од поподнева хладније

У Србији ујутру ведро уз слаб и умерен мраз. Пре подне на северу, а после подне и у осталим крајевима наоблачење с кишом, у брдско-планинским пределима са снегом. Увече уз осетан пад температуре, киша ће прећи у суснежицу и снег и у нижим пределима, уз истовремени престанак падавина у Војводини. Ветар слаб и умерен, у планинским пределима повремено јак, јужни и југозападни, увече у скретању на западни и северозападни. Најнижа температура од -9 до -3, а највиша од 3 до 10 степени.

У Зајечару претежно сунчано, у поподневним сатима наоблачење. Дуваће умерен до јак ветар, југозападни. Минимална температура 0, максимална дневна око 9 степени. Сутра умерено до потпуно облачно, ветровито и хладно, понегде са снегом. Најнижа температура -5, највиша до 6 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Особама са срчаним обољењима и астматичарима се саветује опрезност услед очекиваног утицаја биометеоролошке ситуације.

Променљиво расположење, поспаност и главобоља су могући код метеоропата.

Неопходан је додатан опрез учесницима у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују углавном мокри коловози, а саобраћај ће се одвијати и уз слабију видљивост у јутарњим и ноћним сатима.

Возачи се упозоравају на опасност од поледице и проклизавања возила.

На путевима у планинским пределима се очекује снег, али за сада нема непроходних путних праваца.

У Тимочкој Крајини путеви су делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином Зубу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије“, на наплатним станицама на аутопутевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције, на граничним прелазима нема задржавања на путничким терминалима. Камиони на прелзима Хоргош, Батровци и Шид на излазу из Србије задржавају се око два сата.