ДруштвоВремеСунчано преподне, поподне невреме у већем делу Србије

Сунчано преподне, поподне невреме у већем делу Србије

Општина Сокобања – Људи шетају

У Србији сунчано и топло. Републички хидрометеоролошки завод издао је за поподневне сате хитно упозорење на временске непогоде, односно на наоблачење са кишом, пљусковима, грмљавином и падом температуре (у већини места за 10 до 15 степени). У зони јаких грмљавинских процеса очекује велика количина падавина за кратак временски период, град, као и олујни ветар, који краткотрајно може достизати и ударе орканске јачине ( 28 м/с). Најнижа температура од 15 до 25, а највиша од 33 до 39 степени.

У Зајечару преподне сунчано, поподне наоблачење са кишом. Минимална температура 15, максимална дневна око 32 степена. Дуваће умерен до јак ветар, западног правца. Сутра преподне сунчано, поподне облачно са кишом. Најнижа температура 12, највиша до 27 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошке прилике утицаће неповољно на све осетљиве особе, нарочито на срчане болеснике, астматичаре и хипертоничаре.

Саветује се смањена физичка активност и заштита од UV зрачења.

Очекиване метеоропатске реакције су умор, раздражљивост и смањена концентрација.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују углавном суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:35 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима: на Прешеву на излазу задржавање за путничка моторна возила је 20 минута; на Гостуну на излазу задржавање за путничка моторна возила је 30 минута. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Хоргошу и Градини 90 минута; на Келебији 180 минута; на Батровцима и Шиду 300 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб