Сунчано и врућина, у току дана локални развој облака

Град Зајечар

У Србији сунчано и врућина. У току дана биће локалног развоја облака са краткотрајним локалним пљусковима са грмљавином. Ветар слаб до умерен северних праваца. Притисак мало изнад нормале. Најнижа температура од 15 до 20, највиша од 30 до 35 степени.

У Зајечару сунчано и веома топло, поподне је могуће локално наоблачење. Минимална температура 18, максимална дневна око 33 степена. Дуваће слаб ветар, западног правца. Сутра сунчано, током поподнева локално наоблачење. Најнижа температура 19, највиша до 34 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Повољна биометеоролошка ситуација за већину хронично оболелих и осетљивих особа.

Опрез се саветује болесницима са срчаним и респираторним тегобама.

Избегавање већих физичких напора и адекватна заштита од UV зрачења се препоручује свима.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:45 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима задржавања: на граничном прелазу Градина на улазу задржавање за путничка моторна возила је 70 минута. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Бездану 480 минута; на Батровцима 180 минута; на Хоргошу и Келебији 120 минута.