Сунчано и топлије, температура до 15 степени

Попова плажа

У Србији претежно сунчано и топлије време. Преподне биће магле местимично. Дуваће слаб, променљив ветар, а крајем дана на истоку Србије у појачању и у скретању на западни. Најнижа температура -5 до 1, највиша од 10 до 15 степени.

У Зајечару сунчано и мало топлије. Минимална температура 2, максимална дневна око 14 степени. Ветар слаб, југозападни. Сутра делимично облачно. Најнижа температура -1, највиша до 13 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Код већине хроничних болесника и метеоропата биометеоролошка ситуација условиће смањење тегоба, али се извесна опрезност саветује особама са срчаним тегобама, а у јутарњим сатима и астматичарима.

Могући су нерасположење и главобоља.

Поред адекватног одевања, препоручује се и повећана пажња у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекује добра проходност путева и лакши услови за вожњу. Понегде опрез је потребан и због клизавих коловоза и поледице нарочито на мостовима, надвожњацима и преко планинских превоја.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема тренутно задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавање: на Шиду и на Хоргошу 240 минута; на Батровцима 120 минута.