Смењивање сунца и снега, температура до 6 степени

Киша, снег
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији ујутро слаб мраз, током дана променљиво облачно, уз смену сунчаних интервала и краткотрајних пљускова и снега. На северу углавном суво. Ветар слаб и умерен северни. Најнижа температура од -4 до 2, највиша од 3 степена до 6 степени.

У Зајечару претежно облачно и хладно. Дуваће умерен до јак ветар, североисточног правца. Минимална температура -4, максимална дневна до 4 степена. Сутра претежно сунчано, само на истоку и југоистоку умерено облачно, понегде са слабим снегом. Најнижа температура -4, највиша око 3 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекивана биометеоролошка ситуација релативно повољно ће утицати на већину хроничних болесника.

Извесна опрезност се и даље саветује особама са срчаним обољењима.

Метеоропатске реакције су могуће у виду главобоље и променљивог расположења.

У саобраћају се препоручује опрез.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекује слабија видљивост, магла и опасност од поледице.

Слаб снег се очекује у планинским пределима.

У Тимочкој Крајини путеви су углавном делимично влажни, понегде има заосталог снега до 2 центиметра. Преко превоја Тресибаба због магле видљивост је смањена на 200 метара. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на аутопутевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције, нема задржавања на граничним прелазима на путничким терминалима. На теретним терминалима на граничним прелазима камиони на прелазу Богојево задржавају се око пет сати, на прелазу Шид четири сата, а на прелазу Хоргош око два сата.