Смена сунца и облака, понегде киша са грмљавином

Град Зајечар – Центар

У Србији променљиво време уз смену сунчаних и облачних интервала и уз знатно мању количину падавина, изузев југозападних крајева и запада Косова и Метохије где се очекује обилна киша с пљусковима и грмљавином. Снег ће падати на планинама изнад 1.500 метара. Ветар умерен и јак, на планинама и у Банату и са ударима олујне јачине, после подне у кошавском подручју у слабљењу. Најнижа температура 4 до 12, највиша од 12 до 20 степени.

У Зајечару променљиво облачно, увече са кишом. Минимална температура 5, максимална дневна око 17 степени. Дуваће умерен ветар, јужног правца. Сутра облачно, са кишом. Најнижа температура 4, највиша до 16 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошка ситуација неће погодовати већини хронично оболелих и осетљивих особа.

Опрез се саветује цереброваскуларним, срчаним и психичким болесницима.

Реуматски и болови у мишићима су очекивани као метеоропатске реакције.

Учесницима у саобраћају се препоручује повећана опрезност.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују углавном мокри коловози.

Магла и ниска облачност додатно отежавају вожњу и успоравају саобраћај, јер се на појединим местима видљивост смањује на 200 метара. У планинским пределима треба очекивати зимске услове вожње, снег и поледицу, па је употреба зимских гума и зимске опреме обавезна.

Саобраћај је умереног интезитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу. Видљивост је нормална.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема тренутно задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавање: на Хоргошу и Шиду 180 минута; на Келебији и Батровцима 120 минута.