Сезона купања на градском базену у Зајечару почиње 21. јуна

Сезона купања на градском базену у Зајечару почиње у петак, 21. јуна, саопштено је у Јавном комуналном предузећу „Тимок одржавање“. Припреме за пријем посетилаца су завршене, а и ове године, родитељи ће моћи да упишу децу у Школу пливања.

Након завршетка радова на уређењу шкољке базена и простора око самог базена, све је спремно за почетак још једне купалишне сезоне на градском базену у Зајечару. Посетиоцима је и ове године омогућено бесплатно коришћење лежаљки и сунцобрана, а за ову сезону, како кажу надлежни, биће набављен и постављен још већи број додатних лежаљи и сунцобрана.

Цена дневне карте је 250 динара, недељне 1.500, док ће цена месечне карте (30 купања) износити 6.000 динара. За породице које имају три и више деце цена карта је 200 динара, док је за децу до 7 година улаз БЕСПЛАТАН.

Такође, пензионери ће уз помоћ пензионерских картица, моћи да остваре попуст од 20 одсто приликом куповина карата.

Цена Школе пливања, која почиње са радом 1. јула 2024. износи 3.500 динара. Заинтересовани родитељи децу могу да пријаве на број телефона 060/3851075.

Као и до сада, за проверу исправности воде биће задужен Завод за јавно здравље „Тимок“ у Зајечару, који ће пре почетка рада базена, урадити дезинсекцију, дезинфекцију и дератизацију базена.

О безбедности купача бринуће пет спасилаца, сертификованих за рад на базену.

Радно време базена је од 11:00 до 19:00 сати, док ће Школа пливања бити од 09:30 до 11:00 сати.