Саопштење Града Зајечара поводом интересовања медија на новонасталу ситуацију у ОШ „Хајдук Вељко”

Саопштење Града Зајечара поводом интересовања медија на новонасталу ситуацију у ОШ „Хајдук Вељко”

На основу експертизе коју је Град Зајечар наручио одмах након плављења просторија и нанете штете основној школи „Хајдук Вељко”, а коју је доставила Весна Николић – независни стручњак архитектонске струке, Град Зајечар издао је саопшење.

Саопштење преносимо у целости:

На објекту ОШ „Хајдук Вељко” дошло је до испадања црева из водокотлића у наставничком тоалету на спрату, што је условило плављење просторија на спрату и на приземљу, у делу ходника и учионица лево од главног улаза у објекат, и то 15. и 16. фебруара, када су били нерадни дани због државног празника. Основна школа је у том периоду остављена без икаквог надзора.

Узроком хаварије може се сматрати испадање полипропиленског црева из водокотлића, што се вероватно десило услед неадекватне монтаже и варирања притиска у мрежи, али и могуће небриге корисника простора.

Град Зајечар ће о овој ситуацији обавестити надлежно министарство, као и извођача радова, уколико се утврди да се хаварија десила услед неадекватне монтаже. Школски објекат је у гарантном року до 29.4.2023. године.

Иначе, град Зајечар је заједно са употребном дозволом дао ОШ „Хајдук Вељко” на управљање комплетан инвентар школе.