Сајмови запошљавања у Бољевцу и Сокобањи

Национална служба за запошљавање

Испостава Бољевац зајечарске филијале Националне службе за запошљавање (НСЗ) организује Сајам запошљавања у среду 26. априла, док ће у организацији зајечарске филијале Националне службе за запошљавање у Сокобањи бити одржан Сајам запошљавања у петак 28. априла 2023.

Сајам запошљавања у Бољевцу је у среду, 26. априла 2023. у сали Културно образовног центра, са почетком у 11:00 часова.

У организацији зајечарске филијале Националне службе за запошљавање, у сали хотела „Моравица“ у Сокобањи биће одржан Сајам запошљавања, у петак 28. априла, од 11:00 часова.

Потребе за запошљавањем нових радника на сајму ће представити 15 послодавца који ће понудити око 500 слободних радних места. Овако велика понуда послова биће захваљујући доласку на Сајам три кинеске фирме које послују у систему корпорације „ZiJin“ из Бора.

Најтраженији ће бити радници из области рударства: рудари, рударски и машински техничари и електротехничари, механичари, инжењери рударства, возачи, као и радници других техничких занимања. У понуди ће бити и 100 радних места за шиваче текстилне фабрике из Алексинца, док ће осталим послодавцима бити потребни и конобари, шанкери, кувари, рецепционери, трговци и слично.

Из НСЗ-а позивају све тражиоце запослења да посете сајмове запошљавања у Бољевцу и Сокобањи и искористе могућност да већем броју послодаваца доставе своје радне биографије (CV) и у непосредном разговору представе им своје квалификације, знање и радно искуство.