ВестиПрви спортски камп за децу из дијаспоре организован у Књажевцу

Први спортски камп за децу из дијаспоре организован у Књажевцу

Први спортски камп за децу из дијаспоре организован у Књажевцу

На платоу Дома културе у Књажевцу организован је тематски летњи камп за младе из дијаспоре у којем је учешће узело више од 140 деце из три државе.

Капм је отворио министар у Влади Републике Србије Ђорђе Милићевић. Гост и промотер рукомета био је наш прослављени рукометаш Ратко Николић. Догађају је присуствовао и председник општине Књажевац Милан Ђокић са својим сарадницима.

„Морам да кажем да сам увек задовољан када видим оволики број деце који је дошао из дијаспоре у Србију, а то значи да успевамо у оној намери да их подстакнемо да размишљају о Србији. Циљ нам је да кроз овакве манифестације, конкретно кроз летње кампове и кроз много манифестација које ћемо организовати преко Министарства за координацију, мере и активности у односима Србије са дијаспором, приближимо њихово срце Србији, да се онога тренутка када заврше средње школе и факултете у државама где у овом тренутку живе, врате у Србију и своје знање и своје искуство употребе баш овде. За ову годину предвидели смо 22 кампа, по различитим локалним самоуправама, општинама и градовима”, рекао је Ђорђе Милићевић, министар без портфеља.

Општина Књажевац једна је од 22 локалне самоуправе која је са Министарством за дијаспору потписала уговор о изради пројекта који има циљ ставарња чвршћих веза матице и дијаспоре.

„Наши гости су деца из Брчког и Источног Сарајева. Показаћемо им и Стару планину и Бањицу и наше терене, али и нашу гостопримљивост, да се одавде врате пуни утисака. Надамо се наставку даље сарадње у августу месецу, када очекујемо још двадесетак учесника. Имамо велике планове”, рекао је Мишел Николић, помоћник председника општине Књажевац.

Планирано је да се крајем јула и почетком августа широм Србије организују кампови који ће угостити преко 15.000 деце из дијаспоре.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб