Простор некадашње „Заставе” ускоро добија нови изглед, отварање првог малопродајног објекта планирано већ у октобру месецу у Бору

Простор некадашње „Заставе” ускоро добија нови изглед, отварање првог малопродајног објекта планирано већ у октобру месецу у Бору
Фото: Град Бор

Као што је и обећано, решавају се вишедеценијски проблеми у Бору, а све у интересу грађана. Захваљујући привредном расту и добром пословању кинеских компанија, Бор је данас велико градилиште.

Простор некадашње „Заставе“, у самом центру града, ускоро ће добити нови изглед, а Борани ново место за куповину. На површини од четири хиљаде квадратних метара, до краја године, у Бор стижу познати трговински ланци.

„Посебно ме радује чињеница да ће ускоро до новог посла доћи преко 100 наших суграђана. На евиденцији НСЗ највећи број незапослених чине жене, а управо отварањем новог шопинг центра тај број ће се смањити, што нам је и основни циљ. Планом је предвиђено и уређење простора око шопинг центра, те ће наши најмлађи суграђани у друштву својих родитеља моћи квалитетно да проводе своје слободно време на површини од преко једног хектара, а Град Бор ће уредити и простор око самог шопинг центра, али и околне улице“, истакао је Александар Миликић, градоначелник града Бора.

Последњи закупац који ће отворити свој малопродајни објекат биће почетком децембра месеца, док ће у октобру месецу врата својих радњи отворити један део познатих трговинских ланаца.