Тимочка КрајинаКладовоПромоција књиге "Живот иза гвоздених врата" Светозара Тозе Димитријевића у Кладову 13....

Промоција књиге „Живот иза гвоздених врата“ Светозара Тозе Димитријевића у Кладову 13. августа

Библиотека „Центар за културу“ Кладово организује промоцију књиге „Живот иза гвоздених врата“ професора српског језика и књижевности Светозара Тозе Димитријевића из Кладова.

Промоција ће бити у недељу 13. августа 2023. у 19:30 часова, на летњој позорници Библиотеке у Кладову.

Светозар Димитријевић је рођен 1934. а применуо је 2017. године у Кладову. Учитељску школу похађао је у Неготину, а завршио је у Новом Пазару. Вишу педагошку школу, одсек за српски језик и књижевност завршио је у Нишу. Филозофски факултет, одсек за југослевенску књижевност завршио је у Скопљу.
Радио је као учитељ у Великој и Малој Врбици и у Новом Сипу, а затим као наставник у Текији и у Кладову. Истовремено службовао је као руководилац стручног и општег образовања у Радничком универзитету у Кладову. Највећи број година, до пензије, радио је у Кладовској Гимназији и Техничкој школи као професор српскохрватског језика. Образовао је и извео на животни пут више хиљада ученика. За живота, започео је писање историје једне љубави или новелу о свом родном граду Кладову. Жеља му је била да на неки начин забележи живот у малој варошици на обали Дунава и на тај начин одужи дуг према својим ближњима, средини и бројним читаоцима.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб